Skip to main content
Interview

“We lopen een stapje harder voor de klant, maar ook voor de chauffeur”

Interview | Bas van Hees & André Schouten

“We lopen een stapje harder voor de klant, maar ook voor de chauffeur”

Waar GDB Logistics de zeecontainervrachten van de far east tot de havens in Europa regelt, pakt De Boer Transport de logistiek op zodra de containers in de haven zijn gearriveerd. Uitdagingen zijn hier zeker ook. Maar dat houdt het werk volgens planners Bas van Hees en André Schouten ook dynamisch. Zij vertellen wat er allemaal komt kijken bij het transport en vertellen hoe zij een stapje extra zetten.

“Wij pakken het transport op vanaf de haven in Rotterdam”, zet Bas. “Soms gaat het via de binnenvaart eerst nog naar de terminals in Born, Amsterdam of Zaandam. Maar inmiddels behoren de Duitse en Franse havens tot de dagelijkse praktijk. Dan gaan we daarna aan de slag. Wekelijks verwerken we met ons team van 5 collega’s zo’n 600 containers, een deel daarvan is van GDB Logistics, een deel van andere klanten. Ons primaire doel is het voor de klant zo goed mogelijk te regelen en de container op de juiste tijd op de juiste plek te hebben. Daar werken we met z’n allen heel hard aan.”

Eerlijk duurt het langst

Natuurlijk komen daar ook de nodige uitdagingen bij kijken. Bas: “We doen er alles aan om containers zo efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Maar we hebben ook weleens te maken met factoren waarop we geen invloed hebben. Vrijstellingen die toch niet in orde blijken, file of vertragingen op de terminal. We zetten dan alle zeilen bij. We schakelen snel met elkaar én met onze collega’s van GDB Logistics. Maar als je om 3 uur ’s nachts uit je bed wordt gebeld, probeer je wat je kan, maar valt er soms gewoon niets meer te regelen. Daarin zijn we dan ook gewoon eerlijk tegen de klant. En zien we van tevoren al dat er vertraging ontstaat, dan informeren we de klant meteen. Dan kunnen zij er tenminste rekening mee houden.”

Nét dat stapje extra voor chauffeurs

André vult aan: “Waar we de klant zo goed mogelijk willen bedienen, hebben we ook oog voor de chauffeurs. We weten heel goed wat voor hen belangrijk is want we hebben zelf allemaal ook vrachtwagen gereden. Daarom plannen we ritten efficiënt en regelen we dat de juiste codes op tijd zijn aangemaakt. Zo kunnen ze lekker doorrijden. We houden voortdurend alle websites en portalen in de gaten zodat we snel kunnen bijsturen als er iets verandert. Maar we zetten graag nog een stapje extra. De rij- en rusttijden verplichten dat chauffeurs na 9 uur moeten stoppen met rijden. Dat doen zij graag op een plek waar ze kunnen douchen en een lekkere maaltijd kunnen eten. Een magnetronmaaltijd nuttigen in de vrachtwagen heeft nu eenmaal niet de voorkeur. Daar proberen we in de planning dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden.”

Precies zoals een echte familie

Op de vraag of De Boer uniek is in zijn aanpak, reageren beide heren instemmend. André: “We zijn op meerdere vlakken uniek. Ons team is zo goed op elkaar ingespeeld dat we aan een half woord genoeg hebben. We pakken elkaars werk over als iemand overloopt. Bovendien is het contact met de chauffeurs prettig. We dragen hen echt op handen. Daaraan merk je echt dat we een familiebedrijf zijn.” Bas vult aan: “Een kenmerkend voorbeeld vind ik altijd het feit dat we geen keuzenummers hebben als je ons belt. Er is altijd persoonlijk contact, een ongedwongen sfeer en de lijntjes zijn kort. En op de vloer heb je het idee dat je in de huiskamer zit. We werken allemaal samen, hebben hetzelfde doel en kennen elkaar goed, ook privé. Precies zoals dat in goede families ook gaat.”

Werken bij De Boer.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Bas en André?

Bij De Boer Group werken we met vaste teams van eigen mensen die alles in huis hebben om klanten zo goed mogelijk te helpen. Op elk vlak. Van advies tot fulfillment en van forwarding tot warehousing en transport. Samen werken we aan die totaaloplossing.

Bekijk onze vacatures