Skip to main content
Succesverhaal

Succesvolle samenwerking tussen HNF-Nicolai en De Boer

Succesverhaal | HNF-Nicolai

Succesvolle samenwerking tussen HNF-Nicolai en De Boer

Een samenwerking die via via tot stand kwam. En die in snel tempo is uitgegroeid tot een prachtig partnerschap. Isaque Dias, Site Manager van De Boer Group Duitsland, vertelt wat de samenwerking met HNF-Nicolai inhoudt, hoe snel deze is uitgebreid en wat de gezamenlijke ambities zijn.

“HNF-Nicolai produceert premium elektrische fietsen van de hoogste kwaliteit”, vertelt Isaque. “In 2019 is het bedrijf overgenomen door Hero Cycles, de grootste producent van e-bikes van de wereld. Toch opereert HNF-Nicolai nog wel steeds onder de eigen vlag. Beide bedrijven hebben de gezamenlijke ambitie om de Europese markt te veroveren. En daarvoor hadden zij een logistieke partij nodig die de capaciteit heeft om met hen mee te groeien.”

Wilt u advies van onze experts?

Bel ons, we denken graag mee over uw uitdagingen.

Bel +31 (0) 299 67 14 12

“Inmiddels transporteren we 5000 fietsen en 800 pallets met onderdelen naar zo’n 600 dealers in Europa.”

Isaque Dias,
Site Manager van De Boer Group Duitsland,

Een vliegende start

De eerste gesprekken verliepen direct heel positief. Isaque: “HNF-Nicolai had absoluut vertrouwen in de samenwerking vanwege onze goede referenties en het feit dat we een warehouse in Duitsland hebben. Dus startten we in november 2022 met het transport van 600 e-bikes vanuit Duitsland, Bulgarije en India naar diverse landen in Europa. HNF-Nicolai was meteen erg te spreken over onze services. De wijze van transport, de inzet om schade aan de e-bikes te voorkomen, onze manier van rapporteren én de snelheid van reageren en bijsturen sprak hen erg aan.”

Ongekende uitbreiding van de diensten

“En dus breidde de samenwerking zich in rap tempo uit”, vervolgt Isaque. “Inmiddels transporteren we 5000 fietsen en 800 pallets met onderdelen naar zo’n 600 dealers in Europa. HNF-Nicolai vroeg ons daarnaast om extra beschikbaarheid in ons warehouse zodat ze hun eigen warehouse konden sluiten. Verder zorgen we inmiddels ook voor een klein stukje fulfilment. Binnen een jaar hebben we het transport dus bijna vertienvoudigd én de business uitgebreid met nieuwe diensten.”

Samen de Europese markt veroveren

Om de Europese markt te veroveren, heb je volgens Isaque een partner nodig op wie je kunt bouwen. “HNF-Nicolai ziet die partner in ons. We hebben dan ook beide uitgesproken dat we die groeiambitie willen realiseren. We hebben voldoende capaciteit om door te ontwikkelen. En de samenwerking verloopt uitstekend. We begrijpen elkaar goed, hebben korte lijnen en de communicatie gaat soepel. Alle ingrediënten om samen verder te groeien zijn er. Het afgelopen jaar heeft wel bewezen dat het snel kan gaan.”