Skip to main content
Interview

Inzet creëert kansen, dat kan bij De Boer

Interview | Gaëtan Boutard

"Inzet creëert kansen, dat kan bij De Boer"

De Boer Group is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een speler van formaat. Bevond het bedrijf zich een decennium geleden nog enkel in Nederland, nu is De Boer een multinational met vestigingen in meerdere landen. Met de groei van het bedrijf, groeide ook het aantal en de soort functies. En daarmee de mogelijkheden die je binnen het bedrijf hebt. Want dat die er zijn, is volgens Gaëtan zeker. Hij vertelt hoe hij door de jaren heen met beide handen kansen heeft aangegrepen.

Van Forwarder tot Projectmanager Gaëtan vertelt over zijn ervaring bij De Boer. “Ik kwam zo’n zeven jaar geleden als forwarder binnen, omdat ze iemand zochten die de juiste papieren had, de Franse taal goed sprak en wilde meehelpen om de Franse vestiging op poten te krijgen. Ik voldeed aan alle criteria en hoewel ik niet helemaal kon overzien wat me te wachten stond, besloot ik de uitdaging aan te gaan en heb ik samen met twee collega’s succesvol onze Franse vestiging opgezet. Maar ook ik wilde meer, verder, een nieuwe uitdaging. Dus ben ik met Marcel om tafel gegaan. Gelukkig stond hij er voor open en na een goed gesprek besloten we dat ik zou toewerken naar de functie van Projectmanager IT.

Ik mocht me gaan bezighouden met het ontwikkelen van de transportmanagementsystemen. Natuurlijk greep ik die kans met beide handen aan, ook al had ik maar weinig IT-ervaring. Ik verdiepte me in de materie, keek mee, haakte de juiste mensen aan, zette het projectteam op en ontwikkelde de systemen door. Met succes. Daarna rolde ik door in de volgende uitdaging: het opzetten van de afdeling Supply Chain Management, Order Management & Customer Service. Daar heb ik me de afgelopen tijd mee beziggehouden. Mensen met de juiste skills bij elkaar brengen en iedereen op de juiste positie zetten. Inmiddels staat dat team als een huis.”

Werken bij De Boer.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Gaëtan?

Bij De Boer Group werken we met vaste teams van eigen mensen die alles in huis hebben om klanten zo goed mogelijk te helpen. Op elk vlak. Van advies tot fulfillment en van forwarding tot warehousing en transport. Samen werken we aan die totaaloplossing.

Bekijk onze vacatures

“Als je honger hebt naar meer, dan zit je hier goed. Je krijgt alle mogelijkheden en volop ruimte om je te ontwikkelen, horizontaal of verticaal. “

Gaëtan Boutard,
Projectmanager IT bij De Boer Group

Kansen creëren én pakken Op de vraag of je binnen De Boer kansen krijgt, zegt Gaëtan direct volmondig ‘ja’. “Als je honger hebt naar meer, dan zit je hier goed. Je krijgt alle mogelijkheden en volop ruimte om je te ontwikkelen, horizontaal of verticaal. Maar het is wel zo dat je zelf je kansen moet zien én pakken. Ze komen niet aanwaaien en het wordt je niet aangeboden. En je moet bereid zijn om in jezelf te investeren.”

Je eigen loopbaan bepalen Dat je binnen De Boer je eigen loopbaan kunt bepalen, betekent niet dat je ook per se van functie móét wisselen. Gaëtan licht toe: “Dat is het mooie aan De Boer. Mensen krijgen hier de ruimte om te doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben. Of je nu jaren in dezelfde functie zit of om de paar jaar een nieuwe uitdaging nodig hebt, het is allebei prima. Het gaat erom dat je zelf je loopbaan kunt bepalen. Je hebt de vrijheid om te ondernemen binnen de onderneming. Als je de wil hebt om je iets eigen te maken en de drive hebt om ervoor te gaan, dan kan hier veel.”

Gaëtan Boutard
Manager IT

Actuele vacatures bij De Boer

Planner internationaal wegtransport

Wij zijn op zoek naar een Planner internationaal wegtransport om ons team te komen versterken.