Skip to main content
Succesverhaal

Door ons partnerschap met Fulfilmentcrowd kunnen andere klanten ook aanhaken op e-commerce

Succesverhaal | Fulfilmentcrowd

Door ons partnerschap met Fulfilmentcrowd kunnen andere klanten ook aanhaken op e-commerce

De Boer Group sloot twee jaar geleden een partnerschap met Fulfilmentcrowd. Een succesvol partnerschap want de samenwerking breidde in twee jaar tijd in rap tempo uit. Waar werd gestart met de logistiek vanuit Nederland, regelt De Boer Group inmiddels de logistiek vanuit drie locaties in Europa. Bas, Sales Manager bij De Boer Groep, vertelt wat het partnerschap met Fulfilmentcrowd inhoudt en legt uit hoe dit ook tot een verdere samenwerking met andere klanten heeft geleid.

“Via een van onze klanten kwamen we in aanraking met Fulfilmentcrowd”, vertelt Bas. “Fulfilmentcrowd is een platform voor e-commerce waar bedrijven zich op kunnen aansluiten om hun producten succesvoller te verkopen. Wanneer zij in meerdere landen verkopen, kunnen ze hun producten in die landen opslaan waardoor de douanekosten en transportkosten laag blijven. Vervolgens kunnen ze via slechts één applicatie hun spullen verkopen. Er zijn dus niet allerhande systemen nodig om in meerdere landen aan de slag te gaan.”

Wilt u advies van onze experts?

Bel ons, we denken graag mee over uw uitdagingen.

Bel +31 (0) 299 67 14 12

“We zijn gestart in Born, maar inmiddels werken we ook vanuit Parijs en Leipzig. In het hoogseizoen verwerken we zo’n 1500 pakketten per dag, in het laagseizoen zo’n 800 pakketten. Een flink volume dus.”

Bas,
Projectmanager bij De Boer Group

Snel schakelen, kosten voorkomen

Toen De Boer Group met Fulfilmentcrowd in gesprek ging, was er meteen interesse. Bas: “Wij konden het logistieke proces snel en goed opzetten. Bovendien zitten we op meerdere locaties in Europa. Dat was voor het Britse Fulfilmentcrowd extra belangrijk na de Brexit. Zij ervaren dat het lastiger is geworden om pakketten te versturen. Doordat ze met ons samenwerken, hebben ze geen zorgen meer over extra douanekosten. Bovendien konden we de omvang van het werk aan en waren we ook in staat om de capaciteit verder uit te breiden.”

Uitbreiding in Europa

Ruim twee jaar later is de samenwerking met Fulfilmentcrowd inderdaad behoorlijk uitgebreid. Bas: “We zijn gestart in Born, maar inmiddels werken we ook vanuit Parijs en Leipzig. In het hoogseizoen verwerken we zo’n 1500 pakketten per dag, in het laagseizoen zo’n 800 pakketten. Een flink volume dus. Naar volle tevredenheid van Fulfilmentcrowd. Met een score van 99% of zelfs 100% voldoen we ruimschoots aan het SLA-agreement dat we hebben afgesproken. En we staan niet stil, want inmiddels zijn er plannen om ook in Italië aan de slag te gaan.”

1+1=3

Door het partnerschap met Fulfilmentcrowd is er ook nog eens een mooie wisselwerking ontstaan. “Onze bestaande warehouseklanten kunnen nu ook aanhaken op e-commerce”, vertelt Bas. “Wij kunnen nu die diensten voor ze leveren. Daardoor kunnen ze voor al hun logistiek bij ons terecht. Voor hen is dat platform dus bijzonder interessant. Tegelijkertijd kunnen klanten van Fulfilmentcrowd die geen e-commerce doen, ook met ons samenwerken. We kunnen hun containervrachten verzorgen en hun importproducten opslaan in onze warehouses. Daarmee zijn we eigenlijk zelf ook een platform geworden.”