Skip to main content
Interview

“Die mooie kansen moeten we samen grijpen”

Interview | Danny

“Die mooie kansen moeten we samen grijpen”

De Boer Group maakt al jaren een ongekende ontwikkeling door. Met een groeiend aantal opdrachtgevers en vestigingen en een uitbreiding van het dienstenaanbod, is ook steeds meer nieuw talent nodig. De Boer Group zet daarom in op verdere professionalisering van de organisatie. In dat licht startte Danny als Operationeel Manager bij De Boer Group. Waarom hij voor De Boer Group koos en welke kansen en uitdagingen hij ziet? Danny vertelt.

Met een jarenlange ervaring in de logistiek bij diverse bedrijven, is Danny zeker geen groentje in deze wereld. “Ik ben in ‘95 in de logistiek begonnen en heb tal van functies gehad. De laatste 15 jaar heb ik geopereerd als logistiek manager en operationeel manager bij diverse bedrijven. Via via werd ik op de hoogte gebracht van de vacature bij De Boer Group. De functie sprak me uiteraard meteen aan. Maar ook het bedrijf vond ik direct interessant.”

Een professioneel traject, mooie uitdagingen

Danny vervolgt: “De Boer Group is een familiebedrijf en dat ligt me heel goed. Ik houd van korte lijnen en snelle beslissingen. Bovendien opereert De Boer Group internationaal en heb ik de mogelijkheid om verder te groeien. Ook dat spreekt me aan. En niet onbelangrijk: de uitdagingen die hier liggen zijn fantastisch. Het sollicitatieproces verliep heel professioneel met prettige gesprekken en een doelgericht assessment. Ook zaten we eigenlijk meteen op één lijn. Mijn beslissing om bij De Boer Group te gaan werken, was daarmee snel genomen.”

Samen met het team verder professionaliseren

“Ik ben verantwoordelijk voor de logistieke processen in Duitsland, Frankrijk, De Rijp en Born”, vertelt Danny met enthousiasme. Maar hier in Born ligt de grootste uitdaging. Logisch, want dit is de vestiging met de meeste business. Ik ben hier begonnen met het kijken naar de processen. De Boer Group is de laatste jaren ontzettend hard gegroeid. Willen we die groei vasthouden, dan is het noodzakelijk om processen anders in te richten. Daarom hebben we de teams anders opgezet, de  verantwoordelijkheden wat meer gesplitst en heb ik extra teamleiders aangesteld. Nu de teams staan, willen we ook verder met het verbeteren van de inkomende processen. Bij alle veranderingen probeer ik zoveel mogelijk iedereen te betrekken. Dat vind ik belangrijk. Mensen moeten kunnen meedenken en ruimte hebben voor hun eigen inbreng. Zij doen immers elke dag het werk. En ik ben zoveel mogelijk op de vloer. Een logistiek proces run je nu eenmaal niet vanachter je bureau, vind ik.”

Uitbreiden in Europa

“Voor De Boer Group als geheel we die dynamisch groeiende organisatie blijven en ons binnen Europa verder op de kaart zetten. Daar werk ik elke dag met enthousiasme aan mee. Naast mijn werkzaamheden in Nederland, richt ik me op de operationele en organisatorische processen in Duitsland en Frankrijk. In Duitsland is de business kleinschaliger en daarmee heel overzichtelijk. De grootste uitdaging daar is om uit te breiden. Samen met de Site Manager in Duitsland maak ik daar plannen voor. Frankrijk lijkt wat betreft de processen erg op Born. Daar kijk ik samen met de Warehouse Manager wat we nog verder kunnen verbeteren.”

Kansen zien is kansen grijpen

Op de vraag wat Danny zo aanspreekt aan De Boer Group, zegt hij meteen. “De vriendelijkheid, de openheid, de bewegingsvrijheid, de dynamiek en het feit dat er niet in hokjes wordt gedacht. Want ook al is De Boer Group een groot bedrijf, je voelt hier nog echt de sfeer van een familiebedrijf. Iedereen is hier gelijk, ook al heeft de een meer verantwoordelijkheid dan de ander. Wat ik ook mooi vind is dat je merkt dat iedereen vooruit wil en verder wil professionaliseren. En dat er mooie kansen liggen is duidelijk. Die kunnen en moeten we met z’n allen echt gaan grijpen.”

Werken bij De Boer.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Danny?

Bij De Boer Group werken we met vaste teams van eigen mensen die alles in huis hebben om klanten zo goed mogelijk te helpen. Op elk vlak. Van advies tot fulfillment en van forwarding tot warehousing en transport. Samen werken we aan die totaaloplossing.

Bekijk onze vacatures