Skip to main content
Interview

Bij De Boer is iedereen onderdeel van de familie

Interview | Simon Buis

"Bij De Boer is iedereen onderdeel van de familie"

Gaan werken als chauffeur bij De Boer Group? Simon Buis staat, na zo’n 8 jaar dienstverband, nog altijd voor 100% achter die keuze. Hij kwam bij toeval binnen en wist meteen: hier ga ik niet meer weg. Waarom werken bij De Boer Group zo leuk is? Simon vertelt.

“Ik werkte al een tijdje als chauffeur bij een ander transportbedrijf toen ik werd uitgeleend aan De Boer. En dat beviel meteen supergoed. De werksfeer sprak me ontzettend aan. Ongedwongen, relaxed. Gelukkig wilde De Boer mij ook in dienst dus voor ik het wist had ik hier mijn contract getekend.”

Die prettige, ongedwongen sfeer betekent niet dat er niet hard wordt gewerkt. “Natuurlijk moet het werk gewoon gedaan worden, maar het gaat allemaal heel gemoedelijk. Ik word ook goed op de hoogte gehouden van de transporten die ik moet doen en als er iets wijzigt, dan krijg ik op tijd bericht. Zo weet ik altijd wat me te wachten staat. Op vrijdag drinken we altijd een potje bier met elkaar. Ook de directie doet dan gezellig mee. Want we staan allemaal op gelijke voet en ieders inzet wordt gewaardeerd. We zijn inmiddels een bedrijf met zo’n 150 medewerkers. En natuurlijk is niet iedereen familie. Maar je hebt wel altijd het gevoel dat je bij de familie hoort.”

Een ander aspect dat Simon opvalt is dat er weinig verloop is. “Je ziet bij veel bedrijven wel dat mensen na een paar jaar weer iets anders willen. Maar dat is hier  dus niet zo. Mensen werken over het algemeen lang bij ons. We hebben al veel jubilarissen voorbij zien komen. En ook de jonge mensen blijven hier. Die weten we goed vast te houden. En dat is uniek. Misschien heeft dat ook te maken met het feit dat je bij De Boer veel kansen krijgt. Als je een andere functie wilt en je hebt het in je, dan kan je zeker stappen maken.”

Simon vervolgt: “Of ik dan nooit heb getwijfeld om weg te gaan. Nou, eigenlijk niet. Je hoort weleens dat het gras bij een ander bedrijf groener zou zijn. Maar geloof me maar, groener dan hier vind je het nergens.”

Werken bij De Boer.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Simon?

Bij De Boer Group werken we met vaste teams van eigen mensen die alles in huis hebben om klanten zo goed mogelijk te helpen. Op elk vlak. Van advies tot fulfillment en van forwarding tot warehousing en transport. Samen werken we aan die totaaloplossing.

Bekijk onze vacatures